World Machine Community

General => General Discussion => Topic started by: PhallundraTdB on August 11, 2017, 01:19:50 AM

Title: Bitmap Does NOT Tiles on edges shared
Post by: PhallundraTdB on August 11, 2017, 01:19:50 AM
Hi everyone !

Im currently working on a project that need to be exported on tiled build. The problem is that the bitmap texture dosent match between two Areas. We can clearly see a cut and THAT is a huge prob !

I cannot use a blending process because of a "non-exact pixel color" issue (whatever thats not the thing.) so it is 0% . However i tried all tiles build option checked AND unchecked ("share edges vertices" and "calculate edge tiles") and nothing change, there's the same cut.  :x

If someone know what to do it'll be very very nice to help :(
Title: Re: Bitmap Does NOT Tiles on edges shared
Post by: Teppar on May 29, 2018, 08:17:43 AM
I have the same problem and cant fix it
I havent this problem in World Creator
Title: Re: Bitmap Does NOT Tiles on edges shared
Post by: WM_Moderator on May 30, 2018, 11:47:28 PM
 PhallundraTdB and Teppar,

That's definitely what the blending option is for, so that's what I would normally recommend here. Can you explain more of your use case for the non-exact pixel color? Hopefully with more details I can be of more help!

Thanks,
WM Forum Moderator
Title: Re: Bitmap Does NOT Tiles on edges shared
Post by: WM_Moderator on May 31, 2018, 06:22:02 PM
Hey, we did some more research here at HQ and I think I do understand what you're doing. Since the original post is over a year old, I believe it's something that has since been fixed.

To not have a seam, you must use a blending percentage greater than zero. To make sure that a color value doesn't get blended, uncheck "Blend across tiles" in the Bitmap Output device.  Doing so may cause some kind of seam-like artifacts still, but it will be an order of magnitude less of a problem than not having any context shared across the tile seam.

Hope that helps!
- Forum Moderator