Author Topic: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)  (Read 33571 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

David

  • WM Pro Beta Tester
  • World Machine Veteran
  • ***
  • Posts: 45
    • View Profile
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #20 on: December 10, 2008, 09:02:16 AM »
I have had to switch back to 2.0 because of the combiner issue mentioned above... masks are not honored every time. The flipped tga's has also messed up my workflow, tga's and tifs come out in different directions.

Dan777

  • Community Member
  • **
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Atoms Psychedelic Store
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #21 on: December 31, 2008, 02:52:07 AM »
Thanks, im get a error about CustomRegPlugins.dll saying its of an incorrect version.

nih

  • Community Member
  • **
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #22 on: February 21, 2009, 06:32:57 PM »
Hello! I'm a little late to the update party.

I purchased WM2 Standard when it was released and received a Kagi download link. This link has since expired - how do we acquire the new installer for the standard edition?

Edit: whoops, my bad. I was using the World Machine 1 download link, which I upgraded from. The proper WM2 link worked fine.
« Last Edit: February 21, 2009, 06:37:15 PM by nih »

Nav

  • WM Pro Beta Tester
  • World Machine Guru
  • ****
  • Posts: 97
    • View Profile
    • adamdonovan.net/
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #23 on: April 27, 2009, 05:30:36 AM »
Im still stuck on version 2:(  I tried installing the updated version..actually I just did a complete reinstall..the installtion at least worked fine..However I guess because I am using the 64bit version there wasnt an update for it..at least when I was looking at the extracting  files I could not see the 64bit exe.  So under vista(64) the current update patch ect doesnt work..I get many crashes for simply adding devices.

cheers
Adam
« Last Edit: April 27, 2009, 05:47:01 AM by Nav »

nikita

  • Testing Team
  • World Machine Guru
  • *****
  • Posts: 627
  • B.S. in Macro Science
    • View Profile
    • My WM Macros
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #24 on: April 27, 2009, 05:57:38 AM »
I'm using the 64bit edition and it works fine.
"Every time you read or write beyond the end of an array, somewhere a fairy dies."
Richard Buckland

Nav

  • WM Pro Beta Tester
  • World Machine Guru
  • ****
  • Posts: 97
    • View Profile
    • adamdonovan.net/
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #25 on: April 27, 2009, 09:13:54 AM »
hmm u using it on vista or xp?  If I even try to place an output node it will crash.  Ill try again to reinsall it ..but has to wait till i get to work tuesday..also what gfx hardware are u using..im using an nvidia 9800gtx
« Last Edit: April 27, 2009, 11:04:59 AM by Nav »

nikita

  • Testing Team
  • World Machine Guru
  • *****
  • Posts: 627
  • B.S. in Macro Science
    • View Profile
    • My WM Macros
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #26 on: April 27, 2009, 12:25:38 PM »
I'm using XP64 with an nvidia 7900GS. You are aware that the patch has to be installed on top of a previous installation?
"Every time you read or write beyond the end of an array, somewhere a fairy dies."
Richard Buckland

Nav

  • WM Pro Beta Tester
  • World Machine Guru
  • ****
  • Posts: 97
    • View Profile
    • adamdonovan.net/
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #27 on: April 27, 2009, 12:32:08 PM »
yeah thats what I did..ill try again tomorrow

Nav

  • WM Pro Beta Tester
  • World Machine Guru
  • ****
  • Posts: 97
    • View Profile
    • adamdonovan.net/
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #28 on: April 28, 2009, 12:51:35 AM »
ok so I have re installed worldmachine..first the 2.1 then the update patch.  If im starting a new project it seems to work fine..Ive tried building a few device chains that I normally use and they sem to run ok.  However if I use one of my files from version 2.0 then I run into some problems.  It seems some of the devices work fine until I get a little deeper into them..then the crashing begins.  The crashing mainly happens after about 4 devices and simply by disconecting an input node will cause the following crash(sorry im not sure if its helpfull at all).  This means building some complicated terrains all over again to test if its a problem with old files made with version 2.0...which I will do now and report back.
adam

Problem signature:
  Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   World Machine64.exe
  Application Version:   2.0.0.0
  Application Timestamp:   49dd54ff
  Fault Module Name:   StdDev64.dll
  Fault Module Version:   1.0.0.1
  Fault Module Timestamp:   49dd5377
  Exception Code:   c0000005
  Exception Offset:   000000000002cddb
  OS Version:   6.0.6001.2.1.0.256.1
  Locale ID:   3079
  Additional Information 1:   bce9
  Additional Information 2:   3086d276f1d4890f7c9516caf435b8a8
  Additional Information 3:   d05a
  Additional Information 4:   a0be08ea2fc233c3eab761858b4e6473

Nav

  • WM Pro Beta Tester
  • World Machine Guru
  • ****
  • Posts: 97
    • View Profile
    • adamdonovan.net/
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #29 on: April 28, 2009, 02:15:42 AM »
ok some more testing fro this...new files this time.  Got a .ter file as an input heightmap..this goes straight into a layout generator used as a mask for some blur then into the sharpen pro macro.  if I add another layout generator into the output pin of the file input I get a crash.  If I remove the sharpen pro then i dont get the crash.  I tried removing the sharpen pro on some of the other old files and it seemed to mostly fix the problem...all nodes seem to work up to a point..but still crashes on an output pin from errosion (flow map) into a combiner and also the output file device too..
no idea whats causing it

Nav

  • WM Pro Beta Tester
  • World Machine Guru
  • ****
  • Posts: 97
    • View Profile
    • adamdonovan.net/
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #30 on: April 28, 2009, 02:30:30 AM »
just tested the same things on xp 64 and I have the exact same problems:(  I wonder if this could be related to my Processor, currently im using one of the fairly new chips..Intel Core i7 CPU 920 @2.67GHz?  But seeing as version 2 works fine then its just a problem with the update patch.  Anyway Ill be switching back to version 2.0 again so I can do some work for now.
« Last Edit: April 28, 2009, 05:36:48 AM by Nav »

nikita

  • Testing Team
  • World Machine Guru
  • *****
  • Posts: 627
  • B.S. in Macro Science
    • View Profile
    • My WM Macros
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #31 on: April 28, 2009, 07:12:28 AM »
No, it seems to be the sharpening macro. just adding the macro to an empty project and adding an output node afterwards crashes WM instantly (both 32 and 64bit).

I suggest using the new version of the macro available on my website: http://nkblog.nkdev.de/?page_id=446 which seems to work.. at least it didn't crash in the scenario described above.
"Every time you read or write beyond the end of an array, somewhere a fairy dies."
Richard Buckland

Nav

  • WM Pro Beta Tester
  • World Machine Guru
  • ****
  • Posts: 97
    • View Profile
    • adamdonovan.net/
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #32 on: April 28, 2009, 07:20:13 AM »
well actually the last ones i tried didnt have the sharpen macro at all..but still had some crashing with input output pins..like the last one i described..but yeah ill definatley get the new sharpen macro too..one of my favorites:)

nikita

  • Testing Team
  • World Machine Guru
  • *****
  • Posts: 627
  • B.S. in Macro Science
    • View Profile
    • My WM Macros
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #33 on: April 28, 2009, 07:36:30 AM »
Ok, I looked it up in the bug tracker and it seems the bug is already known and Stephen is working on it.
"Every time you read or write beyond the end of an array, somewhere a fairy dies."
Richard Buckland

Nav

  • WM Pro Beta Tester
  • World Machine Guru
  • ****
  • Posts: 97
    • View Profile
    • adamdonovan.net/
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #34 on: April 28, 2009, 07:46:48 AM »
ok cool! actually looking forward to be on the testing team soon:)  Hey your in Germany as I can see..I wonder where..I have to come and visit a friend this weekend in Munich, would be cool to catch up with someone else passonate about terrains:)
adam

nikita

  • Testing Team
  • World Machine Guru
  • *****
  • Posts: 627
  • B.S. in Macro Science
    • View Profile
    • My WM Macros
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #35 on: April 28, 2009, 08:31:37 AM »
Cool.. but, I'm from Leipzig which is 350km north of Munich - I don't think that's worth it ;)
"Every time you read or write beyond the end of an array, somewhere a fairy dies."
Richard Buckland

Nav

  • WM Pro Beta Tester
  • World Machine Guru
  • ****
  • Posts: 97
    • View Profile
    • adamdonovan.net/
Re: Bug fix list for WM2 Service pack 1 (updated 10/8)
« Reply #36 on: April 28, 2009, 10:52:53 AM »
ahh well! Anyway im living here for at least the next few years and have friends all over germany ..so maybe some day