• Welcome to World Machine Community. Please login or sign up.
 
September 15, 2019, 12:03:32 pm

News:

Read the Development Diary for an inside look at World Machine's progress!


Generator devices in macros acting weird

Started by Ben, August 20, 2014, 02:46:10 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ben

So after some testing I've found that when adding any new generator devices inside a macro and then connecting them to devices, the connection is dotted and the top left mini preview shows black for the whole chain.  It's not actually broken though, it has no warnings and builds fine, I can view the results of the chain in the 3D View just fine. If I save the project and reopen it then the mini previews work and there are solid black connections, as it should have been in the beginning.

Edit: meant to label 3.0.Dev1, oh well

Ben

August 20, 2014, 02:59:00 pm #1 Last Edit: August 20, 2014, 03:06:29 pm by Ben
Seems to be a bigger problem than just generators. Connections are going dotted one seemingly any device update while in a macro.

Edit: ok I'm unable to pinpoint the pattern, somehow a dotted line section fixed itself without reopening the file.

Stephen

Hi Ben,

I think this is due to a particular behavior within macros right now that is a known issue:

Any devices not connected to a macro output currently are not automatically built.  This should not effect actual functioning just the preview builds. You can confirm if this is what is happening by wiring the result of a dashed-line, unbuilt chain of devices and connecting it to something that finally drains out of the macro. It should immediately be previewed.

This behavior is the result of a build optimization that is being incorrectly applied to the preview builds. This will be fixed in an upcoming release!
-- Stephen Schmitt
- Creator of World Machine

Ben

August 20, 2014, 07:42:14 pm #3 Last Edit: August 20, 2014, 07:45:07 pm by Ben
That's great news, I didn't see that you had added this optimization already. I've been wanting this for a while so thank you!!!  :D

Also local space+rescaling has allowed me to get past sample distance limitations of certain devices very well. I've been running into limits with Thermal Erosion, Expander, and Blur specifically, now I'm no longer limited as long as I'm willing to render that part at reduced scale/resolution (which is a must with those expensive devices anyway).

So far the release is very stable, no crashes yet, been using it all day.

Quick Reply

With Quick-Reply you can write a post when viewing a topic without loading a new page. You can still use bulletin board code and smileys as you would in a normal post.

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it's been approved by a moderator.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image

Type the letters shown in the picture:

Shortcuts: ALT+S save/post or ALT+P preview